Flag

Yaban Mersinli Şeritli Tart

10 dilim
Zor
35 dk.
Farklı bir hamur süslemesi ile yaban mersinli pastacı kremalı tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gsoğuk tereyağı
1yumurta
3 - 4 yemek kaşığısu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2,5 - 3 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
1,5 su bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
2,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıiri kırılmış badem
Üzeri için
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin ve bir kaba alın. Üzerine yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, 2,5 su bardağı un ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yarım su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün, üzerini kapatın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.


Şekillendirme

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Süre sonunda hamurlardan birini buzdolabından alın ve merdane ile 27 cm çapında açın. Hamuru merdanenin üzerine sararak kalıbın üzerine taşıyın. Eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına oturtun. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 10-15 dakika bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Tartı fırından alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Yaban mersini, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Kremanın hazırlanışı

Pastacı kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bademleri ekleyin ve kaşık ile karıştırın.

4

Dolgu, şekillendirme ve pişirme

Fırını 170°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Hazırladığınız pastacı kremasını tartın içine yayın. Yaban mersinli karışımın 1 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın ve kalanı tartın içine yayın. Hazırladığınız tartın ortasına 4 cm çapında çember kalıp koyun. Kalan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 27x27 cm boyutlarında açın. 1 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Bu şeritleri ortadaki çemberin etrafını saracak şekilde tartın üzerine sıralayın. Kalıbın dışına sarkan kısımlarını kesin. Tartın ortasındaki çember kalıbı çıkarın ve oluşan boşluğa ayırdığınız 1 yemek kaşığı yaban mersinli karışımı doldurun. Şerit hamurların üzerine az miktarda süt sürün. Fırına alın ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.