Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaz Tatlısı

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Armut, tavukgöğsü ve bitter çikolatalı puding ile hazırlanan bir tatlı.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaz Tatlısı

Tavukgöğsü:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin

Armutlu karışım:

2 - 3 adet sert armut (küp şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 - 3 adet karanfil
0,5 çay bardağı su
0,5 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Oval kalıp (18x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tavukgöğsü

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıba boşaltın ve üzerini düzeltin.

2

Armutlu karışım

Armut, toz şeker, karanfil ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içinden karanfilleri çıkarın. Üzerine cevizi ekleyip karıştırın. Soğutup tavukgöğsünün üzerine yayın.

3

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve armutların üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.