Flag

Yaz Tatlısı

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
200 dk.
Armut, tavukgöğsü ve bitter çikolatalı puding ile hazırlanan bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Oval kalıp (18x28 cm)

Malzemeler

Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Armutlu karışım
2 - 3 adetsert armut (küp şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 - 3 adetkaranfil
0,5 çay bardağısu
0,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Puding
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Tavukgöğsü

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıba boşaltın ve üzerini düzeltin.

2

Armutlu karışım

Armut, toz şeker, karanfil ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp içinden karanfilleri çıkarın. Üzerine cevizi ekleyip karıştırın. Soğutup tavukgöğsünün üzerine yayın.

3

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun ve armutların üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.