Flag

Yonca Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
200 dk.
Muz, kivi ve çilek dolgulu yonca pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu
250 gçilek
1 adetmuz
2 adetkivi
Üzeri için
300 gyeşil üzüm
1 çay bardağıfile badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Şekillendirme ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Çilek muz ve kiviyi küp şeklinde doğrayıp kremanın üzerine sıralayın. İkinci kat pandispanyanın üzerine az miktarda krema yayın ve kremalı kısmı altta kalacak şekilde meyvelerin üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve üzerine yonca şekli çizin. Yonca yapraklarının içine yeşil üzüm taneleri sıralayın. Pastanın kenarlarına badem serpin.


Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.