Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yonca Pasta

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muz, kivi ve çilek dolgulu yonca pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yonca Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

250 g çilek
1 adet muz
2 adet kivi

Üzeri için:

300 g yeşil üzüm
1 çay bardağı yaprak badem

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Şekillendirme ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar pasta kreması sürün. Çilek muz ve kiviyi küp şeklinde doğrayıp kremanın üzerine sıralayın. İkinci kat pandispanyanın üzerine az miktarda krema yayın ve kremalı kısmı altta kalacak şekilde meyvelerin üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve üzerine yonca şekli çizin. Yonca yapraklarının içine yeşil üzüm taneleri sıralayın. Pastanın kenarlarına badem serpin.

Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.