Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritin. Süt ile birlikte bisküvilere ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Puding, süt ve kremayı tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, jelatini ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Labne peynirini ilave edip el çırpıcısı ile çırpın ve kalıptaki bisküvili tabanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin.
Çilekleri yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 3 adet bisküviyi ortadan ikiye kesip üzerlerine çikolata ile çizgiler yapın. Uğur böceği şekli vermek için pastanın küçük bir kısmını çikolata ile kaplayın, kalan kısmına da çilekleri sıralayın. Gözleri ve yarım bisküvileri yerleştirin. Çikolata donunca dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta