Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Poğaça

Dr. Oetker’den ev yapımı lezzetinde Poğaça...

Dr. Oetker Poğaça’yı hazırlamak çok pratik. Paketin içerisinden kurutulmuş yeşillik karışımı ve süslemek için susam çıkıyor.

Diğer klasik tariflere göre daha az miktarda yağ ve yoğurt kullanımı gerektiren Poğaça, mayasız olup çok kısa sürede hazırlanabiliyor.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler

Tarife göre ilave edilecekler
75 g yumuşak margarin
100 g (1/2 su bardağı) yoğurt
50 ml (6 yemek kaşığı) sıvı yağ
75 g (3/4 su bardağı) ufalanmış beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
 

2

Ön hazırlık

Pişirme kağıdını fırın tepsisine serin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin ve yoğurun.

Elektrikli fırın ayarı:


Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: yaklaşık 20-22 dakika
 

3

İç malzemenin hazırlanışı ve şekil verme

İç malzemeyi hazırlamak için beyaz peynir ve kurutulmuş yeşillik karışımını iyice karıştırın.

Hamuru 13 eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayıp 6-7 cm çapında daire şeklinde açın.

Üzerlerine iç malzemeyi eşit şekilde paylaştırın ve ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarına hafifçe bastırarak poğaça şekli verin.

4

Pişirme ve servis

Poğaçaları pişirme kağıdı üzerine sıralayın.

Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susamı eşit şekilde serpin.

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

5

Dr. Oetker Deneme Mutfağı'ndan Öneriler:

Kurutulmuş yeşillik karışımını un karışımına ekleyerek de kullanabilirsiniz.
İç malzeme kullanmadan sade poğaça hazırlayabilirsiniz.
Susamı yağsız tavada kısa bir süre karıştırarak kavurabilirsiniz.
Ambalajların iç yüzeylerinde farklı tarifler bulabilirsiniz.
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
susam

Besin ögeleri: Poğaça

100G HAZIRLANMIŞ ÜRÜN
Enerji 479 kcal
1996 kJ
Yağ 30 g
Doymuş yağ 5.4 g
Karbonhidrat 40 g
Şeker 1.6 g
Protein 12 g
Tuz 2.0 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 252g