Flag

Pastırmalı Poğaça

13 adet
Orta
30 dk.
Pastırma ve kaşar peynirli poğaça tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
50 gpastırma
75 gkaşar peyniri
Hamur
1 paketDr. Oetker Poğaça
75 gyumuşak margarin veya tereyağı
100 gyoğurt
6 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
susam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Poğaça
1

İç malzemenin hazırlanışı

Pastırmayı 3x5 cm boyutlarında dilimleyin. Kaşar peynirini minik küpler şeklinde kesin.

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamuru 13 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini alın, yuvarlayıp 6-7 cm çapında daire şeklinde açın. Üzerine pastırma ve kaşar peyniri koyun. Hamurun kenarından toparlayarak kapatın ve yuvarlak şekil verin. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 22 dakika


Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.