Bizlerle ilgili merak ettikleriniz hakkında sıkça sorulan soruları ve cevaplarımızı burada bulabilirsiniz.
Eğer sorunuz listede yoksa bizlere buradaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.
Tariflerimiz ile ilgili Dr. Oetker Deneme Mutfağı'nın sizler için hazırlamış olduğu ipuçları & püf noktalarına ulaşmak için tıklayın.
Ürünlerimiz ve tariflerimizi hazırlarken dikkat edeceğiniz ölçülere linkten ulaşabilirsiniz.
Ürünlerimizi serin, kuru ve kokusuz ortamda saklamanızı tavsiye ediyoruz.
Ürünlerimiz tek kullanımlıktık. Sadece Aktif Maya ürünümüz ile tarif hazırlarken istediğiniz miktarda mayayı kullanıp geri kalanını da hava almayacak şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ürünlerimiz; süt ve süt ürünleri, yumurta, yoğurt gibi ürünler ile hazırlandığı için bu besinlerin bozulma süreleri baz alınmalıdır.
Özel seçilmiş ham maddeler ile uygun koşullarda üretilen ve paketlenen Dr. Oetker Glutensiz Serisi Ürünleri; Hamur Kabartma Tozu, Şekerli Vanilin ve Instant Maya ürünlerimizin de dahil olduğu; Glutensiz Ekmek Karışımı, Glutensiz Sade Un Karışımı, Glutensiz Krem Şanti, Glutensiz Pirinç Unu, Glutensiz Mısır Nişastası, Glutensiz Kakaolu Puding, Glutensiz Çikolatalı Sos, Glutensiz Kakao çeşitlerimizdir.
Bu ürünlerimizin paket görsellerinde “gluten içermez” ifadesi yer almaktadır.
Çölyak hastaları bu ürünleri gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Daha fazla bilgi için Glutensiz Ürünler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Dr. Oetker ürünlerinin birçoğu içerikleri gereği gluten içermemektedir (Örneğin; birçok puding çeşidi gibi), fakat herhangi bir çapraz bulaşma riskine karşı çölyak hastalarına Dr. Oetker Glutensiz Serisi'ndeki ürünlerimiz dışındaki ürünlerin tüketilmesini önermiyoruz.
Ürünlerimiz tüm satış noktalarında mevcuttur. Bazen küçük satış noktalarında çeşit eksikliği olabilir veya büyük noktalarda da talep yüksekliği nedeniyle ürün o an için rafta bitmiş olabilir. Aradığınız ürün için öncelikle satış noktasındaki görevlilere bilgilendirmede bulunabilirsiniz. Sorununuz çözülse de çözülmese de bulunduğunuz il, ilçe ve iletişim bilgilerinizi 0850 222 98 04 no'lu Danışma Hattı'na veya İletişim Formumuza kayıt bırakabilirsiniz. Yetkili arkadaşlarımız size en kısa süre içerisinde yardımcı olacaklardır.
Ayrıca Dondurulmuş Pizza dışındaki ürünlerimizi ve mutfakta yardımcınız olacak kek & pasta kalıplarımız gibi ürünleri Dr. Oetker Sanal Mağaza adresimizden sipariş verebilirsiniz.
Vegan veya vejetaryen mı besleniyorsunuz?
Vegan, vejetaryen, ovo vejetaryen ve lakto vejetaryenler için hazırladığımız; badem ve kaju fıstığı sütü ile hazırlayabileceğiniz ürün listemize buradaki dosyadan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Dr. Oetker Deneme Mutfağı'nın sizler için hazırlamış olduğu birbirinden lezzetli Vegan Tariflerimiz için tıklayın.
Bu listenin dışında kalan ürünlerimiz belirtilen beslenme tiplerine uygun olmadığı için listemizde yer almamaktadır.
Dr. Oetker ürünleri araştırma geliştirme çalışmaları; üretimi yapılan ülkenin tüketici tercihleri, tüketici damak zevki, malzeme durumu ve çeşitliliği (örneğin; Hamur Kabartma Tozu ürünümüz için un özelliği) gibi değişkenler göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.
Özetle, Dr. Oetker ürünleri bulundukları ülkenin tüketim koşullarına göre özel olarak formüle edilir ve yüksek standartlarda üretilip piyasaya sunulur.
Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği gereğince “Ürün, sadece adını oluşturan bileşenden oluşuyorsa ayrıca içindekiler listesinin verilmesi zorunlu değildir”.
Örneğin; Ürün ismi (Pirinç Unu), içeriğini (%100 pirinç unu) açıkça ifade ettiği için bu ürünümüzde içindekiler listesi bulunmamaktadır.
Ürünümüz %100 pirinç unu, pirinç unu süt veya yumurta alerjeni içermez ancak olası bulaşılar için bu ürünümüzde garanti vermiyoruz.
Alerjen garantisi verdiğimiz ürünlerde ayrıca ambalaj üzerinde “glutensiz” ifadesi ile belirtiyoruz. (Örneğin; Glutensiz Kakao, Glutensiz Pirinç Unu)
Maya çeşitleri; yaş, aktif kuru ve instant olmak üzere 3 çeşittir. Instant Maya dışındaki iki çeşit mayayı bir miktar şekerli ılık su veya sütte 20-25 dakika bekletmek gerekir. Instant Maya'da bu aşama uygulanmamakta, maya kuru olarak una karıştırılıp sonra sıvılar eklenerek hamur hazırlanmakta ve kabarmaya bırakılmaktadır. Yani diğer mayalara göre Instant Maya ile hazırlık basamakları daha azdır. Maya ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Klasik Puding ürün çeşitlerimiz, çeşitlerine göre farklı miktarda süt ölçüleri ile hazırlanmaktadır. Aşağıdaki tablodan hangi puding çeşidimiz için ne kadar süt eklemeniz gerektiğini inceleyebilirsiniz.
Puding Çeşidi | Süt Miktarı |
Puding Kakaolu (98 g) | 500 ml |
Puding Kakaolu (147 g) | 750 ml |
Puding Kakaolu (196 g) | 1 lt |
Puding Çilekli | 750 ml |
Puding Hindistan Cevizli | 750 ml |
Puding Muzlu | |
Puding Vanilyalı | 750 ml |
Puding Antep Fıstıklı | 500 ml |
Puding Bitter Çikolatalı | 500 ml |
Puding Çikolata Parçalı | 500 ml |
Puding Çikolatalı Antep Fıstıklı | 500 ml |
Puding Çikolatalı Fındıklı | 500 ml |
Puding Çikolatalı Hindistan Cevizli | 500 ml |
Puding Çikolatalı Bademli | 500 ml |
Dr. Oetker Sade Kek Karışımı ürünümüz ile tatlı ve tuzlu tarifleri hazırlayabilirsiniz. Ürün içeriğinde bulunan un karışımı ve kabartıcılare sayesinde kesin sonuç alabileceğiniz tarifler garanti edilir.
Maalesef. Pizza ürünlerimizin ambalajlarının üzerinde belirtilen derecelerde fırında pişmeleri gerekmektedir.
Hayır, bunu önermiyoruz.
Dondurulmuş Pizzalarımız ambalajlarının üzerinde yer alan saklama koşullarında da belirtildiği gibi; buzdolabında (+4°C) 1 gün, buzlukta (-6°C) 4 gün, buzlukta (-12°C) 3 hafta, buzlukta veya derin dondurucuda (-18°C) ambalaj üzerindeki son kullanma tarihine kadar saklanabilir.
Türk Gıda Kodeksi'ne göre belirli işlemlerden geçirilip pişme özellikleri geliştirilmiş olan nişastalara modifiye nişastalar denmektedir. Modifiye nişastanın "Gen Modifiye" kavramı ile ilgisi yoktur.
Ürünlerimizde alkol veya alkolle işlem görmüş hiçbir ham madde kullanmıyoruz.
Dr. Oetker ürünlerinde sığır ve bitkisel olmak üzere iki çeşit jelatin kulanılmaktadır.
Dr. Oetker Türkiye’de üretilen tüm ürünler helal koşullarına uygun üretilmektedir.
Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürün içermez.
Ürünlerimiz şellak içermemektedir.
Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. firması olarak Gıda, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vermiş olduğu üretim izni ile faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz.
Şirketimiz, bakanlığın ilgili yasal mevzuatı (Türk Gıda Mevzuatı) ve denetimleri sonucunda; gerek yurt içi, gerekse yurt dışından Türkiye’ye ithal izni verdiği ham maddeler ile çalışmakta olup, ürünlerini yine bu mevzuata uygun olarak formüle edip üretmektedir.
Ürünlerimizin, Türk Gıda Kodeksi’nde belirtilen kuralların yanı sıra, Dr. Oetker Almanya tarafından yayınlanan ve Dr. Oetker markası adı altında üretim yapan tüm diğer ülkelerdeki şirketleri de bağlayan “Dr. Oetker Gıda Standardı” na uygun bir şekilde seçilmiş ham maddeler ile üretilmeleri zorunluluğu vardır.
Ayrıca stok durumuna bağlı olarak farklı ülkelerden gelebilen çeşitli bitkisel yağlar kullanılmaktadır.
2011'den beri Sürdürülebilir Palm Yağı Yuvarlak Masası (RSPO) üyesiyiz ve palm yağının sürdürülebilir şekilde yetiştirilmesini sağlamak için RSPO tarafından belirlenen kriterleri uyguluyoruz. Orman alanlarının küresel tahribatına karşı koymak için yalnızca RSPO "Ayrıştırılmış" standardını karşılayan palm yağı kullanmayı amaçlıyoruz. Doğrudan satın aldığımız palm yağı ile ilgili olarak, halihazırda uluslararası düzeyde bu hedefle %90'dan fazla uyumluyuz.
Türkiye’de ürettiğimiz tüm ürünler karminsiz üretilmektedir.
Sadece yurtdışında üretimi gerçekleşen Süsleme Glazürü ve Kırmızı Jel Renklendirici ürünlerimizde karmin mevcuttur.
Dünya çapında üretim yapan Dr. Oetker’in tüm ürünleri sıkı bir kalite yönetimi güvencesi altında üretilmektedir. Bu kalite anlayışı aynı zamanda kullandığımız tüm ham maddelerin seçimi ve kontrolü aşamasında da geçerlidir.
Türkiye’de gıda üretimi yapan tüm firmalar, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kontrolü altında, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde faaliyet göstermek zorundadırlar.
Gıda ürünlerinde karmin kullanılması; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda üreten firmalara uyma zorunluluğu getirdiği Türk Gıda Kodeksi’nde yer almaktadır. Bu hammaddenin gıdalarda renklendirici olarak kullanılması Türk Gıda Kodeksi 25.08.2002-24857 tarihli 2002/55 No’lu ‘’Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler Tebliği’’ndeki EK 1’e (İzin Verilen Gıda Renklendiricileri) uygundur.
Kırmızı rengi veren karmin kaktüslerde yaşayan koşinelden elde edilir, ancak ürünlerin içerisinde direkt olarak değil, kullanılan renklendiricinin içerisinde bileşen olarak bulunmaktadır. Bu renklendirici birçok ülkede doğal kabul edildiği için dünyaca yaygındır ve birçok gıda ürününde güvenle kullanılmaktadır.
Türkiye’de de kullanım koşulları T. C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kontrol edilmekte ve bu ürünler güvenli kabul edilmektedir.
Tabii, bunun için Bülten ve Tarif Üyeliği alanından kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kaydınızı gerçekleştirdikten sonra adresinize gelen e-posta üzerinden üyeliğinizi onaylamayı unutmayın!
Sürdürülebilirlik hedeflerimizle ilgili detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.