2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.
Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.
Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantinin yarısını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalan krem şantiyi pudingin üzerine ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıbı 18 cm boyutuna ayarlayın ve düz bir servis tepsisine oturtun. Hazırladığınız iki ayrı karışımı aralara ahududu sıralayarak kalıba kat kat dökün ve yayın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.
Tatlıyı buzluktan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Bir bıçak ile kenarından sıyırarak çemberden ayrılmasını sağlayın ve çemberi çıkarın. Üzerine ahududuları sıralayıp böğürtlen sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:370 dk.OrtaYaklaşık 10 dilim