Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu, tuz ve tarçını bir kaba alıp karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile kremsi bir yapı elde edinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda yoğurt ve Hindistan cevizi sütünü ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin.
Tereyağı, toz şeker ve unu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-1,5 dakika çırparak kırıntılar haline getirin. Hazırladığınız küp şeklindeki armutları ekleyip ezmeden kaşık ile karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta