Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Çikolatayı iri parçalara kırarak sıcak filtre kahveye ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve tekrar çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip kaşık veya el çırpıcısı ile homojen bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Kalıba döküp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkan keki ılık hale gelinceye kadar bekletin. Kürdan ile üzerini birçok yerinden delin. Hazırladığınız çikolatalı karışımı üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.
Süt ve vanilinli sosu tencereye alıp orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Keki dilimleyip üzerine vanilinli sos dökün ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta