Ayıklanmış kabakları büyük küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine su, toz şeker, kabuk tarçın ve karanfilleri ilave edip orta ısıdaki ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları tencereden süzgece alıp 10 dakika bekletin. Süre sonunda tane karanfilleri ve kabuk tarçını içerisinden alıp kabakları bir kaba alın. Çatalın tersi ile ezerek püre haline getirin ve soğuması için bekletin.
32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, tuz, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ilave edip kısa bir süre daha çırpın. 1 su bardağı kabak püresi ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Karışımı hazırladığınız fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika
Yaklaşık 32x40 cm boyutlarındaki temiz bir bezi tezgaha serin ve üzerine 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden ters çevirerek hazırladığınız bezin üzerine koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki bez ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. İkisini birleştirip 1-2 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki dikkatlice açın. İç kısmına kalan bal kabağı püresini yayın. Üzerine öğütülmüş cevizleri serpin ve hazırladığınız kremayı yayın. Rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Süre sonunda üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta