Bal kabağını küçük parçalara kesip tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Sütü ılıtın ve içinde tereyağını eritin.
Unu derin bir kaba eleyin, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağlı süt, tuz, toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekletin. Bu arada kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Süre sonunda hamuru kısaca yoğurun, hafif unlanmış tezgahta rulo haline getirin ve kalıba yerleştirin. Hamurun üzerine biraz su sürüp susam ve çekirdekleri serpin. Hacmi iki katına çıkıncaya kadar tekrar bekletin. Bu sırada fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve 10 dakika bekletin. Ekmeği kalıptan çıkarın ve tamamen soğuyuncaya kadar soğutucu tel üzerinde bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta