Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Üzerine maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.
Kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın içerisine yayın ve uzunlamasına 1-2 mm derinliğinde çizin. 15 dakika mayalanmaya bırakın.
Süre sonunda kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
Fırından aldığınız ekmeği 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek