30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, badem kırığı, çikolata parçaları, bal, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Bu granülleri tepsideki pişirme kağıdının üzerine serpiştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edin ve süzgeç ile süzün. Suyunu bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaseye boşlatın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika karıştırarak ılıtın.
Kuplara önce granül kekten koyun. Üzerlerine böğürtlen sos ve keşkül koyarak doldurun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Böğürtlen ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar