Çember kalıpları pişirme kağıdı serilmiş düz bir tepsiye sıralayın. Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Tereyağını ilave edip karıştırın ve çemberlerin tabanına kaşık ile hafif bastırarak yayın.
Pudingi 2,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi de 1-2 dakika çırpıp krem şanti ile birleştirin. Pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Kakaolu bisküvileri iri parçalara kırın, bir miktarını üst süsleme için ayırın ve kalanları pudingli karışıma ilave edin. Kaşık ile karıştırın ve tabanların üzerine paylaştırın. Üzerini kapatıp dondurucuya alın ve 3-4 saat bekletin.
Vanilinli sosu 2,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Tatlıları dondurucudan çıkarın. 10 dakika bekletip çember kalıplardan çıkarın ve servis tabaklarına alın. Üzerlerine vanilinli sos döküp kakaolu bisküvi serpin ve bekletmeden servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar