Süt ve tereyağını bir tencereye alıp düşük ısıdaki ocakta ılıtın. Un ve mayayı ayrı bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta, yumurta akı ve hazırladığınız ılık sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolatayı iyice ufalayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve iki eşit parçaya bölün. Birinin üzerini kapatıp ikinci hamuru merdane ile 35 cm çapında açın. Bıçak ile 8 eşit üçgene kesin. Üzerlerine fırça ile su sürün. Üçgenlerin kenar kısımlarını boş bırakarak çikolata serpin. Rulo şeklinde sarıp kenarlarını yarım ay şeklinde kıvırın. Fırın tepsisine sıralayın ve 15 dakika bekletin. Yumurta sarısını süt ile çırpın, hamurların üzerine sürün ve pişirin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Üzerlerini temiz bir mutfak bezi ile örtün ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile ince kesip çöreklerin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi