Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip yarım dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, jel renklendiriciyi ilave edin ve çırpın. Kalıbın tam ortasına tepeleme 1 yemek kaşığı beyaz hamur dökün. Onun ortasına tepeleme 1 yemek kaşığı kırmızı hamur dökün. Aynı sıralama ile hamurlar bitinceye kadar devam edin, her seferinde hamuru tam ortaya dökün, kaşık ile yayma yapmayın, hamur kendiliğinden yayılıp "zebra" şekli alıyor. Tamamladıktan sonra fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından alın. 15 dakika sonra kalıbın kelepçesini çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pudingi süt ve krema ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 20-25 dakika soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve pudingi arasına yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta