Kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Soğuyan çikolatanın yarısını pandispanyanın üzerine sürün, krem şantinin yarısını yayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun. Aynı işlemi uygulayın ve son kat pandispanyayı koyun.
Pasta kremasını soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süslemek için ayırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Huninin ucunu ince kesin ve pastanın alt kısmını süsleyin. Makas ile ucu biraz daha derin kesin ve pastanın üst çerçevesine krema sıkın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Çikolatayı rendeleyin pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta