Flag

Fincandaki Aşk

2 kişilik
Orta
70 dk.
Fincanda pişen Antep fıstıklı kekler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
50 gbitter çikolata
1yumurta
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Üzeri için
10 adetdondurulmuş frenk üzümü
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp
2 adetısıya dayanıklı fincan (300 ml)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fincanların iç kısımlarını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Antep fıstıklarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru eşit miktarda fincanlara paylaştırın. Üzerlerine frenk üzümlerini sıralayıp Antep fıstığı serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.