Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyin. Düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın. 15 dakika bekletip ters çevirerek keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Öğütülmüş fındıklara pudra şekeri ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Soğuyan kekin tabanına kaşığın tersi ile yayın.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Isınmaya başlayınca jelatini azar azar ilave ederek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar kaşık ile karıştırın. Daha sonra kekin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Arzuya göre fındık ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta