Çikolataları ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve soğuyan çikolata karışımını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Dondurma kaşığı ile toplar alıp aralıklı olarak fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın üzerine supangleyi ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğuyuncaya kadar bekletin.
Kurabiyeleri iri parçalara kırın ve aralarına supangle koyarak kuplara paylaştırın. Hemen veya buzdolabında bir süre soğutarak servis yapabilirsiniz.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar