Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tereyağlı çikolatayı ilave edin. Spatula ile yavaşça karıştırın. Un karışımını ilave edin ve alttan üste doğru söndürmeden karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra küçük karelere kesin ve 9-10 adet kupa paylaştırın.
Pudingleri süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun ve kuplardaki keklerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Fındıkları iri parçalara kesin ve yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve soğumaya bırakın. Pudingleri fındık ve kek kırıntıları ile süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar