Kalıpları margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından aldığınız kekleri 5 -10 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolataya benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp 10-15 dakika bekletin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup veya kaşık ile keklerin üzerine yayın. Arzuya göre beyaz çikolata parçaları ile süsleyin. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta