Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Margarini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını düşük devirde toplam 1 dakika çırparak yumurtalı karışıma 2 seferde ekleyin. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp soğumaya bırakın.
Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kekin üst düz kısmını kenarlarda 1 cm kalacak şekilde orta kısmını kaşık yardımı ile çok inceltmeden oyun. Kek parçalarını dolguda kullanmak için saklayın. Keki ters çevirerek tel üzerine alın. Erittiğiniz kuvertür ile dış kısmını kaplayın. Buzdolabının dondurucu kısmında 5 dakika bekletin. Süre sonunda keki tel üzerinde ters çevirin, kalan kuvertürü kaşığın tersi ile sürerek iç kısmını ve kenarlarını kaplayın. Dondurucuda 5-10 dakika bekletip çıkarın. Buzdolabına alın.
Portakalın kabuğunu soyun ve iç kısmını küp şeklinde doğrayın. Kalan kek parçalarını elinizle ufalayın, üzerine çikolata parçaları ve kestiğiniz portakalların yarısını ekleyip karıştırın. Kapladığınız keki telden dikkatlice ayırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız portakallı kek parçalarını kekin içine alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak üzerini düzeltin.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ilave edin ve 3-4 dakika çırpın. Kalan portakalları ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Kremayı kaşık yardımı ile bombe oluşturacak şekilde hazırladığınız kekin üzerine koyun ve kaşığın tersi ile şekillendirin. Arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta