Sütü tencereye alın. Üzerine irmik, toz şeker, şekerli vanilin ve portakal kabuğunu rendesini ekleyin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırın.
Kedidili bisküviler, hurmalar ve eritilmiş tereyağını mutfak robotuna alın ve öğütün. Daha sonra bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
Kaselerin iç kısmını streç film ile kaplayın. Oda sıcaklığına gelen irmik tatlısını 4 kaseye paylaştırın. Tatlının üzerinde kalan boşluğa hazırladığınız hurmalı karışımı eşit miktarda paylaştırın ve kaşık ile hafifçe bastırarak yayın. Üzerlerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Süre sonunda tatlıları buzdolabından alın. Streç filmleri çıkarın ve ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Üzerlerini portakal kabukları ile süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar