Flag

Çilekli Muzlu Köstebek Pasta

8 - 10 porsiyon
Orta
30 dk.
Dikdörtgen kalıpta pişirilen köstebek pasta çilek ve muz ile hazırlanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x24 cm)

Malzemeler

Kek için
1 paketDr. Oetker Köstebek Pasta
100 gyumuşak margarin
2yumurta
7 - 8 yemek kaşığısüt
Dolgu
5 - 6 adetçilek
1 adetmuz
Krema için
3,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Köstebek Pasta
1

Ön hazırlık

Kalıbın iç kısmına pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve ikiye kesin. Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Muzu 1 cm kalınlığında dilimleyin ve çilekler ile birlikte kekin oyulan kısmına sıralayın.

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine Köstebek Pasta ambalajından çıkan krema karışımını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edip kısa bir süre daha çırpın ve meyvelerin üzerine yayın. Çıkan kek kırıntılarını ufalayın ve kremanın üzerine hafifçe bastırarak tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.