Un ile mayayı derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Dereotu, maydanoz, peynir ve zeytinleri bir kaba alıp karıştırın.
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini tezgah üzerine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirin ve elinizle bastırarak 20 cm çapında açın. Üzerine iç malzemeden yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bu rulo hamuru kendi etrafında çevirerek dolayıp çörek şekline getirin. Eliniz ile üzerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yağlanmış tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi