Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı, ılık süt, yumurta akı, şekerli vanilin, toz şeker ve tuzu ilave edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur haline gelince daha fazla un eklemeyin. 1-2 dakika daha yoğurup üzerini kapatın ve 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 18 eşit parçaya bölün. Yaklaşık 12 cm boyutunda kareler şeklinde açın. Üzerlerine kenarlarda biraz boşluk bırakarak birer tatlı kaşığı kakaolu pastacı kreması yayın. Hamurun iki karşılıklı boş kenarını kremanın üzerine doğru katlayın. Diğer kenardan rulo şeklinde sarın, rulonun bitimindeki hamuru parmak uçlarınız ile hafifçe bastırarak yapıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine birleşme kısımları altta kalacak şekilde aralıklı sıralayın. Üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurta sarısına sütü ekleyip karıştırın. Fırça ile fazla bastırmadan hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi