Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarısı, keçiboynuzu pekmezi, zencefil, tarçın, muskat ve karanfili ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
33x37 cm boyutlarında 6 adet pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Birini pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine de bir adet pişirme kağıdı koyup merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Bu şekilde pişirme kağıtları ile birlikte buzdolabına koyun. Diğer iki hamuru da aynı şekilde açıp buzdolabına koyun. İlk hamuru çıkarın, üsteki pişirme kağıdını ayırıp değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin. Dışta kalan hamurları çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Bu arada ikinci hamuru aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine koyun.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve tepsinin içinde soğumaya bırakın. İkinci tepsiyi fırına atıp aynı şekilde hazırlayın. Üçüncü hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler