Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve zeytinyağını ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp hafif unlanmış tezgaha aralıklı sıralayın ve üzerlerini mutfak bezi ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile yaklaşık 18 cm çapında açın. Açtığınız hamurları bir mutfak bezi üzerine aralıklı sıralayın. Üzerlerini de kapatıp 10 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. Fırın tepsisini boş olarak fırına yerleştirin ve ısınması için 10 dakika bekletin.
Alt-üst pişirme: 230 °C
Turbo pişirme: 220 °C
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp açtığınız hamurlardan ikisinin üzerine sürün. Çörek otu serpin, sıcak fırın tepsisine koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 6 dakika
Bu arada 2 hamura daha yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Pişen ekmekleri tepsiden alın, yerine hazırladığınız iki yeni hamuru koyun ve aynı şekilde pişirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek