Flag

Futbol Topu Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
300 dk.
Futbol topu şeklinde çilek parçalı krema dolgulu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Bombeli derin metal kap (20 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Truffle'ler için
150 gkuvertür çikolata
1 - 1,5 çay bardağıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

27x30 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisinin serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ünü ayrı bir kaba alın. Kalan hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Pandispanyayı 5 dakika sonra pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın ve fırın tepsisine bu sefer 18x26 cm boyutlarında pişirme kağıdı serin. Ayırdığınız hamura kakao ve suyu ekleyip mikser ile kısa bir süre çırpın. Kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra pişirme kağıdından ayırın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Beyaz kek için karton veya pişirme kağıdından kenarları 4 cm olan bir altıgen kesin. Kakaolu kek için de kenarları 4 cm olan bir beşgen kesin. (Altıgen için 8 cm çapında, beşgen için de 6,8 cm çapında birer daire kesip daha sonra kenarlarını 4'er cm kesebilirsiniz.) Bu şablonlarla beyaz kekten 10 adet altıgen, siyah kekten de 6 adet beşgen kesin. 20 cm çapındaki çukur kabın içini streç film ile kaplayın. Ortadan siyah ile başlayarak kestiğiniz kekleri kabın içine futbol topu deseni şeklinde sıralayın.

4

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabında krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırpın. Hazırladığınız Crème Olé'yi krem şantiye ekleyin ve mikser ile 2 dakika daha çırpın. Çilek ve çikolata parçalarını ekleyin ve spatula ile karıştırın. Sıraladığınız keklerin üzerine alın ve düzeltin. Pandispanyadan kalan büyük parçaları keserek kremanın üzerini kaplayacak şekilde sıralayın. Streç film ile üzerini kapatın. Derin dondurucuda donuncaya kadar 3-4 saat bekletin.

5

Truffe'lerin hazırlanışı

Kalan pandispanya parçalarını kasenin içine ufalayın. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Ufaladığınız kekler ile karıştırın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Süre sonunda eliniz ile ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Antep fıstığına bulayın.

6

Servis

Süre sonunda pastayı derin dondurucudan çıkarın. Üzerindeki streç filmi açın ve servis tabağına ters çevirin. Streç filmi çıkarın ve etrafına hazırladığınız truffe'leri sıralayın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.