Unu eleyip derin bir kaba alın, mayadan 1 çay kaşığı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Tuz ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Dolguyu hazırlamak için 2 su bardağı unu bir kaba eleyin. Poşette kalan mayayı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı ayrı bir kaba alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine maydanoz, peynir ve karabiberi ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Mayalanmış hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 26 cm çapında açın. İlk hamuru margarin ile yağlanmış güneş kalıba alın, eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve yanlarına yayın. İkinci hamuru da aynı şekilde ilk hamurun üzerine yayın. Üzerine hazırladığınız dolgu hamurunu dökün, 10 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alıp 10-15 dakika bekletin ve ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Domates, zeytin ve dereotu ile süsleyin. Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular