1 yemek kaşığı zeytinyağı, rendelenmiş havuç ve soğanları bir tavaya alın. Orta ısıdaki ocakta havuçlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın ve çırpma kabına alın. Mikser ile kar haline gelinceye kadar 3-4 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile kısa bir süre çırpın. Soğuyan havuçlar, un, hamur kabartma tozu, tuz ve zeytinyağını ekleyip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı yumurta aklarına azar azar ekleyerek spatula yardımı ile yavaşça karıştırın. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Tezgaha pişirme kağıdı serin. Fırından çıkardığınız havuçlu rulo tabanını bekletmeden tezgahtaki pişirme kağıdının üzerine ters çevirin. Üstte kalan kağıdı çıkarıp uzun kenarından başlayarak alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Maydanozları yıkayıp ince doğrayın. Süzme yoğurdu bir kaba alın ve el çırpıcısı ile karıştırın. Jelatini azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuzu ekleyip karıştırın.
Soğuyan rulo tabanını dikkatlice açın. Üzerine yoğurdu yayın ve maydanozları serpin. Tekrar sarıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular