Kalıbın tabanı ve iç kenarlarını pişirme kağıdı ile kaplayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Muzların kabuklarını soyun, ince şekilde dilimleyin ve çırpma kabına alın. Üzerine yumurtaları ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Kakao, Hindistan cevizi rendesi ve hamur kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Muzlu karışıma ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Bal ve vaniya aromasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta