Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler şeklinde kesin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Hazırladığınız hurmaları, toz şeker ve suyu elmaların üzerine ilave edip orta ısıdaki ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Süre sonunda tarçını ekleyip karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca irmik helvasını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağı kısın. Arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Süre sonunda dondurma kaşığına irmik helvası doldurun. Çay kaşığı yardımı ile ortasında bir çukur oluşturun, bu çukura elmalı karışım koyup helva ile üzerini kapatın ve bir tepsiye alın. İrmik helvasının tamamını bu şekilde hazırlayın. Daha sonra topları öğütülmüş ceviz ile kaplayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar