Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.
1 adet şeftalinin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine bir miktar pasta kreması sürün, küp şeftalileri sıralayın ve bademleri serpin. İkinci kat pandispanyanın iç yüzeyine ince bir tabaka pasta kreması sürün ve diğer pandispanyanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.
2 adet şeftaliyi yıkayıp kurulayın, keskin bir bıçak ile ince dilimleyin. Bu dilimleri pastanın üzerine, dıştan içe doğru çiçek şeklinde sıralayın. Su ve toz şekeri tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Isındıktan sonra jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 20 dakika bekletip fırça ile şeftalilerin üzerine sürün. Antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta