Kalıbın iç kısmını sıvı yağ ile çok ince bir tabaka şeklide yağlayın. Jeli bir kaba boşaltın. Suyu kaynatın, jelin üzerine dökün ve eriyinceye kadar karıştırın. Kalıba dökün ve içine çilekleri koyun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
Süt ve kremayı tencereye alın. Pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, jelatini ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Bisküvileri iri parçalara kırın ve pudinge ilave edin. Yavaşça karıştırıp kalıptaki jelin üzerine dökün ve kaşık ile yayarak düzeltin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Servisten önce tatlıyı ters çevirerek servis tabağına alın ve dilimleyin.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar