Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, yumurta sarısı, yoğurt, süt, margarin ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30x40 cm boyutlarında açın. Yumurta akı sürün. Kekik ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 20 adet şerit elde edecek şekilde geniş kenarından kesin. Kestiğiniz hamurların her birini iki ucundan tutarak ikiye katlayın ve burun. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular