Unu eleyip yarısını derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz, ılık süt, tereyağı, şekerli vanilin ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Keçiboynuzu unu, tarçın ve suyu bir kaseye alıp karıştırın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına hazırladığınız keçiboynuzlu karışımı ilave edin ve yedirinceye kadar yoğurun. Beyaz hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 20x25 cm boyutlarında açın. İkinci hamuru da aynı boyutlarda açıp beyaz hamurun üzerine koyun. 25x35 cm boyutlarına gelinceye kadar birlikte açın. Üzerine fırça ile su sürün. Kuru üzüm ve fındıkları serpip avucunuz ile hafif bastırın. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 cm genişliğindeki dilimlere kesin. Fırın tepsisine dilimleri yatırarak sıralayın. Eliniz ile hafif bastırıp düzeltin. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi