
Bitter çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Ocaktan alıp biraz soğuması için bekletin. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar dökerek spatula veya kaşık ile yavaşça karıştırın. Un karışımını iki seferde ilave edip aynı şekilde karıştırın. Çikolata parçalarının 2 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırıp kalanları hamura ekleyin. Karıştırıp hamuru kalıba alın. Üzerine çikolata parçalarını serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta