Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, keçiboynuzu unu ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Tereyağı, yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Un karışımını ekleyin ve çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan bir yemek kaşığı alıp ikinci bir kaşık ile tepsiye yuvarlak şekilde sıyırın. Üzerini düzeltmeyin. Tamamını bu şekilde aralıklı dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve pastacı kremasını tencereye alıp el çırpıcı ile karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Yarım çay bardağı kremayı ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın.
İki kekin arasına krema sürüp kapatın. Burger şekli verdiğiniz keklerini bekletmeden veya buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta