Kalıbın tabanına ve kenarlarına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eritip soğutun. Un, tuz ve pudra şekerini bir kaba eleyin. Üzerine erittiğiniz tereyağını ve şekerli vanilini ekleyin. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde kırıntılar haline gelinceye kadar çırpın. Kalıba döküp eliniz ile bastırarak tabana eşit kalınlıkta yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 dakika
Taban pişerken limonlu karışımı hazırlamaya başlayın. Toz şeker, limon kabuğu rendesi, un, yumurta ve limon suyunu bir kaba alın. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. 20 dakika pişen tabanı fırından çıkarın, üzerine limonlu karışımı dökün. Bekletmeden tekrar fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika
Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin. Süre sonunda pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Küçük ikramlar
Küçük ikramlar
Küçük ikramlar