Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Bisküvileri iri parçalara kırın. Üzerine tereyağı, badem kırığı ve sütü ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Buzdolabında bekletin.
Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, portakal kabuğu rendesini ekleyin ve arada karıştırarak ılıtın.
Bisküvili karışımı buzdolabından alın. Ilık olan ahududulu karışımı üzerine yayın. Tekrar buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip tatlının üzerine şekilli sıkın. Dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Küçük ikramlar
Küçük ikramlar