Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süt ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve üzerini temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatıp soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı tencereye alıp pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın.
Mangonun kabuklarını soyup çekirdekli kısmından ayırmak için dilimleyin. Dilimleri küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve nişastayı ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. İçinden 1-2 yemek kaşığı alıp ayrı bir kaba koyun. Kalan karışımı mutfak robotunda püre haline getirin.
Keki 7-8 cm çapında yuvarlak kalıp ile keserek 5 adet daire şekli çıkarın. Her birini enlemesine ikiye kesin. Alt katlarını servis tabağına sıralayın. Pudingi 0,3 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve servis tabağındaki keklerin üzerlerini kaplayacak şekilde minik toplar sıkın. İkinci kat keklerin üzerlerine püre halindeki mangodan sürün ve pudingli keklerin üzerlerine koyun. Tekrar puding sıkın. Ayırdığınız taneli mangoları üzerlerine paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta