
Kakao, toz şeker ve sütü bir kaseye alıp iyice karıştırın.
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tuz, yumurta ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamurun 2/3'ünü kaptan alın. Kalan hamura hazırladığınız kakaolu karışımı ekleyin ve iyice yoğurun. Beyaz ve siyah hamuru onar adet eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. 5 beyaz ve 5 siyah hamur topunu tezgahta yan yana koyun ve birleştirerek bir rulo hazırlayın. Bu esnada mermer deseni oluşacaktır. Daha sonra bu ruloyu eliniz ile şekillendirerek 20x3 cm boyutlarında bir dikdörtgen hamur çubuğu haline getirin. Kalan hamurları da aynı şekilde birleştirin. İki hamuru da buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamurları buzdolabından çıkarın. Bıçak yardımı ile 0,5 cm kalınlığında kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin bir kenarını çikolataya bulayın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Çikolatalar donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler

Kurabiyeler

Kurabiyeler

Kurabiyeler