Flag

Mutluluk Pastası

8 - 10 dilim
Orta
40 dk.
Fındıklı kek üzerinde ahududulu reçel ve şirin kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
Dr. Oetker gülen yüz kurabiye kalıbı

Malzemeler

Kek için
140 gun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 göğütülmüş fındık
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 goda sıcaklığında tereyağı
140 gDr. Oetker Pudra Şekeri
2yumurta
1limon kabuğu rendesi
Kurabiye için
70 gun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 tutamtoz tarçın
40 goda sıcaklığında tereyağı
0.5limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığısu
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıahududu reçeli

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Kekin hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş fındık ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde krema haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her birini 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. En son limon kabuğu rendesini ekleyin ve spatula veya kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alıp kaşık ile düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kurabiyenin hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, hamur kabartma tozu ve tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Gülen yüz şeklindeki kurabiye kalıbı ile hamuru kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Servis

Keki servis tabağına alın. Üzerine ahududu reçelini sürüp kurabiyeleri sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.