2 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurdu süzgece alın ve karıştırmadan suyunun süzülmesini bekleyin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Bademleri mutfak robotuna alın. Üzerine bal, tereyağı ve şekerli vanilin ekleyip öğütün. Karışımı fırın tepsisine yayın ve kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 9 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan pudingi çırpma kabına alın, üzerine yoğurdu ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar çırpın. Soğuyan bademli karışımı eliniz ile ufalayın. Hazırladığınız pudingi aralara bademli karışım koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 25-30 dakika bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar