Ahududu, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, 1 poşet jelatini ekleyin ve iyice karıştırın. 15 cm çapındaki bir kabın içerisine streç film serin. Ahududulu karışım oda sıcaklığına gelince hazırladığınız kaba alın ve buzdolabında donuncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika bekletin.
Süt, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, 1 poşet jelatini ekleyin ve el çırpıcısı ile eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.
17 adet kedidili bisküvisini kalıbın kenar yüksekliği boyutunda kesin. Kesilmiş kısımları aşağıya bakacak şekilde kalıbın kenarına sıralayın. Kestiğiniz küçük parçaları ve 3 adet kedidilini iri parçalara kırarak kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yerleştirin.
Krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Pişirip soğuttuğunuz karışımı ekleyin ve düşük devirde 1-2 dakika daha çırpın. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün. Buzdolabında jel haline gelen ahududulu karışımı kabından çıkarın ve kalıptaki kremanın üzerine dikkatlice koyun. Kalan kremayı üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Böğürtlen ve ahududuları tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta meyveleri ezmeden arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın, üzerine soğuyan sosu yayın ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta