Mantarları ince doğrayın. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte hafif kavurun. Kıyma, mantarlar ve tuzu ekleyip kavurun. Ocaktan alın, maydanozları ilave edin ve karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Sade kek karışımına toz şeker, tuz, yumurta, süt ve margarini ilave edin ve yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 30x50 cm boyutlarında açın. İç malzemeyi kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu halka şeklinde kıvırın ve iki ucu birbirine yapıştırın. Fırın tepsisine alın ve bıçak yardımı ile üzerini, tam ortasından, bir ucundan diğer ucuna kadar 1 cm derinliğinde kesin. Yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Fırının orta katında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular