Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Yarım çay bardağı un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın.
Mozzarella, parmesan, krem peynir, hazırladığınız un ve toz bademleri derin bir cam kaseye alın. Mikrodalga fırında veya benmari yöntemi ile peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika ısıtın. Peynirlerin kesilmemesi için eridikten hemen sonra alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan peynirli karışıma yumurta, kekik ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. 1,5 çay bardağı unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile 1-2 mm kalınlığında açın. Yaklaşık 2-3 cm boyutlarında küçük kalp şeklinde kalıp ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular